Torra ögon

Från torra ögon till pigga ögon!

Få rätt hjälp för torra ögon.

Torra ögon kan bero på kost, ålder, klimakteriet, sjukdomar, läkemedel med mera. De flesta som har milda eller måttliga symtom får bra lindring genom att droppa ögonen med en lämplig ögondroppe, en till flera gånger om dagen. Smörjande ögondroppar fungerar också bra för dem som bara lider av torra ögon i speciella situationer, till exempel vid skärmarbete eller när de är ute i vind och blåst.

För ihållande besvär finns det ögondroppar och ögonsalva som har högre viskositet och därför stannar kvar längre på ögat.

torra ögon. äldre man
Hylo ögonprodukter

Medilens Nordic AB är en ledande leverantör av produkter mot besvär med torra ögon i Norden. Produkterna finns representerade på apotek och hos optiker. Sedan 2003 representerar vi serien HYLO EYE CARE som vi i Sverige marknadsför under namnet ”Pigga Ögon”. Produkterna är tillverkade av det tyska läkemedelsföretaget URSAPHARM Arzneimittel GmbH som är både nummer ett i Tyskland och ett av Europas ledande företag inom receptfria produkter som behandlar besvär med torra ögon. Läs mer på Hylo Eye Care.

Så får du torra ögon att må bra.

Ögonen är vårt viktigaste sensoriska organ och ger oss unika upplevelser varje dag. Därför är ögonhälsa mycket viktigt för oss!
Vi har tårsubstituten som återfuktar torra irriterade och trötta ögon – allt från lättare besvär till mycket torra ögon och ihållande besvär. Men också effektiva produkter som lindrar när det svider, rinner och kliar i ögonen. Produkterna finns som ögondroppar och ögonsalva samt en ögonmask för lindrande värme- eller kylbehandling. Kontakta oss gärna med dina frågor! 

torra ögon klimakteriet